Pontbot Blog

0-rĂłl 1-re, Hogyan Ă­rjuk meg a szakdolgozatot?

Nem tudod hol kezd a szakdolgozattal? Jó helyen jársz. Pontbot összeszedte neked lépésről, lépésre, hogyan kell szakdolgozatot egyszerűen megírni.

Hogyan válassz szakdolgozat témát?

Érdekel, hogyan tudsz jól szakdolgozati témát választani? Ebben a cikkben röviden bemutatjuk, hogyan döntsd el, mi legyen a szakdolgozatod.

Mi a hipotézis és hogyan fogalmazd meg?

A hipotézis egy olyan előzetes felvetés, állítás, amelyet meg lehet cáfolni, illetve be lehet bizonyítani. A hipotézis a szakdolgozat központi eleme.

Megvannak hipotéziseim, kérdéseim, hol tudnék keresni forrásokat?

A hipotézis cáfolásához, erősítéséhez forrásokat kell találnod. Ebben a cikkben bemutatjuk, honnan tudsz szerezni adatokat a hipotézised megerősítésére, cáfolására.

Milyen kutatási módszerek vannak és hogyan alkalmazd őket?

Kutatási módszereket tekintve több is van. A legelterjettebb a kvantitatív és kvalitatás kutatásmódszertan. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan kell őket használni.

Hogyan kell ütős összehasonlítást készíteni?

Összehasonlítás készítése rendkívül hasznos szakdolgozat, blog vagy egyéb tartalom készítésénél. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan kell jó összehasonlítást készíteni.

5 Hiba amit elkövethetsz szakdolgozat írása során

A cikk célja, hogy bemutassa mi az az 5 hiba amit elkövethetsz szakdolgozat készítése során. Olvasd el, ha el akarod kerülni ezeket.

Szakdolgozat nyelvezete, stĂ­lusa

A szakdolgozat nyelvezetét tekintve inkább formális mint baráti. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mire figyelj a szakdolgozat nyelvezete során.

Mik a formai követelmények egy szakdolgozatnál?

A szakdolgozat formai követelményei a papírméretben, margókban, felépítésben és betűtípusban határozzák meg. Ebben a cikkben bemutatjuk ezeket.

Hogyan kell hivatkozni?

Szakdolgozatnál mindig kell hivatkozni, ha mások gondolatait, megfogalmazásait, eredményeit használjuk fel. Ez a cikk tippeket add, hogyan kell hivatkozni.

Hogyan védd meg a szakdolgozatodat a prezentálás során?

Végzős hallgatóként az egyik legidegesítőbb élmény, amivel szembe kell néznie, a szakdolgozatának megvédése egy prezentáció során.

Hogyan válasszunk szakdolgozat címet?

A jó szakdolgozat címe világos és tömör, pontosan tükrözi a szakdolgozat tartalmát, és vonzó az olvasó számára. Könnyen érthetőnek, ugyanakkor elég érdekesnek kell lennie ahhoz, hogy az olvasót az olvasás folytatására ösztönözze.

Hogyan kell kérdőívet készíteni kvantitatív kutatásra?

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készíts kérdőívet kvantitatív kutatás céljából, hogy az esetleges hipotézisedet, megfácold, megerősítsd.

Ki a konzulens Ă©s mi a feladata?

Ebben a cikkben ismertetjĂĽk, hogy ki a konzulens Ă©s mi a feladata.

Kulcsszó - Kérdés - Válasz módszer

Mi a plágium és hogyan játszhatod ki?

A plágiumnak nevezik azt, amikor más munkáját saját publikált munkádban sajátodként jelölöd meg. Ez a cikk bemutatja, hogyan kerülheted el a plágiumot.

Mit tegyél, ha elakadtál a szakdolgozat írása közben?

Ha elakadtál a szakdolgozatodban, jó helyen jársz. Ez a rövid cikk tippeket és trükköket mutat be.

Szakdolgozat felépítése

Kiváncsi vagy, hogyan épül fel a szakdolgozat? Itt leírunk mindent amit tudnod kell.

Szakdolgozat kalaĂşz

Éppen szakdolgozat előtt állsz vagy éppen még írod? Szuper! Ezzel a kis oldallal nyújtunk segítséget nektek.